Parlament Europeu

Javi López: "A la COP26 necessitem avenços immediats, ambiciosos i concrets"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Javi López: "A la COP26 necessitem avenços immediats, ambiciosos i concrets per combatre l'emergència climàtica"

Aquesta setmana en el ple de Parlament Europeu s'ha debatut i votat el posicionament de la Unió Europea a la pròxima COP26, el 26è període de sessions de la Conferència de les Parts en la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, que tindrà lloc a Glasgow del 31 d'octubre al 12 de novembre.

Javi López, eurodiputat membre de la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària (ENVI) i ponent del grup socialista en la resolució del Parlament Europeu sobre la COP26, ha intervingut en el debat on ha manifestat que a la COP26 "necessitem avenços immediats, ambiciosos i concrets per combatre el canvi climàtic. Avenços perquè el conjunt del G20 es comprometi a ser climàticament neutre en l'any 2050".

López ha insistit que per fer front a l'emergència climàtica és imprescindible la cooperació i que la comunitat internacional compleixi amb els acords ja establerts. "Hem de cooperar per a una reducció ràpida i profunda de les emissions de gasos d'efecte hivernacle i cooperar perquè l'emergència global, en què s'ha convertit el canvi climàtic, es converteixi en acció global col·lectiva", ha afirmat.

L'eurodiputat ha reclamat en la seva intervenció la necessitat d'augmentar l'ambició de les contribucions determinades a nivell nacional, així com que s'avanci en el compliment dels compromisos de finançament climàtica, "que haurien de ser de 100 mil milions per als països en vies de desenvolupament". També ha demandat més avenços en la regulació dels mercats de carboni i accelerar l'abandonament de la nostra dependència de les energies fòssils.

"Ara és el moment de posar en peu una recuperació global verda que Europa sigui capaç de liderar al món, impulsar una agenda climàtica que vagi de la mà d'una transició justa i social perquè el planeta i la nostra vida, la nostra forma de vida, està en joc", ha conclòs l'eurodiputat.