Parlament Europeu

Javi López, co-presideix l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana

  • Actualitzat:
  • Creat:

Javi López a l’Assemblea d’Eurolat: Hem de coordinar la lluita contra la pandèmia i desenvolupar una agenda comú i verda per a la recuperació.

Aquesta setmana, uns 150 diputats europeus i llatinoamericans s’han reunit en la sessió plenària de l’assemblea Euro-Llatinoamericana, Eurolat. La trobada, que s’ha realitzat de forma telemàtica, degut a les condicions sanitàries actuals, ha servit per establir aliances i consensos davant la sortida de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19.

La inauguració de la sessió, va comptar amb la participació dels Co-Presidents d’Eurolat, l’eurodiputat del PSC, Javi López, i el senador xilè, Jorge Pizarro, i amb la intervenció de l’Alt Representant de la UE, Josep Borrell.

Durant la inauguració, Jorge Pizarro va afirmar que el “nostre objectiu és enfortir els nostres mecanismes de cooperació per fer front a la tragèdia a nivell nacional i multilateral per tal de permetre la reactivació de l’economia, el treball i garantir la seguretat de les persones". 

Per l’Alt Representant, Josep Borrell, “demostrar solidaritat no és només una qüestió de moral, sinó una manera de reforçar la nostra aliança estratègica. La nostra aliança amb Amèrica Llatina va més enllà de l’esfera econòmica, ens uneix la defensa del multilateralisme, la democràcia, els drets humans i el desenvolupament sostenible"

En la seva intervenció, Javi López va remarcar que “la pandèmia ens recorda la nostra vulnerabilitat i la necessitat d’actuar des de la humilitat. Aquesta crisi ens ha recordat la nostra interdependència i la importància d’allò comú, les institucions i el valor de les nostres llibertats". Per López, davant d’aquest context “hem d’impulsar la cooperació multilateral, bilateral i regional. Hem de coordinar la nostra lluita contra la pandèmia i desenvolupar una agenda comú i verda per a la recuperació. Amèrica Llatina i Europa han de ser motor d’estabilitat, solvència i protecció dels nostres ciutadans”.