Parlament Europeu

Javi López: Europa s'ha de responsabilitzar de revitalitzar les estructures multilaterals

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC al Parlament Europeu ha intervingut en debat al ple celebrat aquesta setmana sobre les conseqüències en la política exterior de la pandèmia de la Covid-19.

L'eurodiputat socialista, Javi López, ha intervingut en el Ple de Parlament Europeu en el debat sobre sobre les conseqüències en la política exterior de la crisi de la Covid-19 amb l'alt representant de la UE, Josep Borrell.
 
En la seva intervenció en el debat, Javi López ha remarcat que la pandèmia "no només ha significat el major repte sanitari i econòmic de l'últim segle per a la humanitat, sinó que ha subratllat les debilitats i contradiccions de l'actual governança internacional". Per l'eurodiputat, Europa pot i ha de extreure algunes lliçons de com actuar en política exterior: "Necessitem més que mai que Europa es responsabilitzi de revitalitzar i reformar les estructures multilaterals perquè per als reptes globals com la pandèmia, el canvi climàtic, la desigualtat o la globalització és necessària la cooperació i la competència no ens serveix per a res".
 
Davant d'aquesta realitat Javi López afirma que "Europa ha de trobar el seu camí, autònom i propi, en defensa dels seus valors i interessos" i afegeix que "és moment de buscar aliats i donar-los suport, com Llatinoamèrica, que ara mateix està patint greument les conseqüències de la pandèmia".

Durant el ple celebreat aquesta setmana, el Parlament Europeu també ha demanat a la Comissió Europea que destini més finançament a la investigació de la encefalomielitis miàlgia, coneguda com la síndrome de la fatiga crònica. Una malaltia encara massa desconeguda i que afecta a més de 2 milions de persones a Europa.​