Oficina Parlament Europeu

Javi López força un debat al Parlament Europeu per establir un marc d’insolvència personal a Europa

  • Actualitzat:
  • Creat:

Núria Parlon considera molt positiva la proposta, ja que dóna cobertura a les iniciatives de protecció social que s’estan portant a terme des de els ajuntaments sense la competència ni el finançament adequat

Javi López ha presentat avui a Santa Coloma de Gramenet amb l’alcaldessa i candidata socialista a la reelecció Núria Parlon la seva iniciativa per debatre un marc d’insolvència personal al Parlament Europeu. L’eurodiputat ha destacat que “presento aquesta iniciativa a Santa Coloma perquè la Núria Parlon ha esdevingut un referent a tota Espanya en polítiques socials i de lluita contra pobresa o els desnonaments”.

A iniciativa de l'eurodiputat socialista, la Comissió Europea haurà de pronunciar-se al Plenari del 19 de Maig sobre la possibilitat d’aplicar un esquema d’insolvència no només en l’àmbit empresarial, sinó també en els casos d’insolvència personal i desnonaments. Javi López reclama un marc comú que fomenti les segones oportunitats i eviti carències d’equitat, pobresa i ineficiència econòmica. L’eurodiputat ha destacat “la urgència de prendre mesures davant la situació de pobresa i exclusió derivada del sobre endeutament que afecta cada dia a més famílies europees i és flagrant en països com Espanya”.

En declaracions a la premsa ha afegit que “a Espanya hem sofert 570.000 execucions hipotecàries des de l’inici de la crisi. Ha estat un absolut col·lapse social i moral que ha deixat a les famílies en gran risc d'exclusió social i limita la igualtat d'oportunitats per a milers d'infants. Una de les raons és ser un dels dos únics països sense una llei de segona oportunitat que ens protegeixi davant el sobre endeutament. Aquesta via permet que 50.000 persones a l’any a França o 150.000 a Gran Bretanya puguin reduir els seus deutes garantint una protecció especial sobre l’habitatge. El nostre objectiu és generar un marc europeu que resolgui el desastre legal espanyol i les seves dramàtiques conseqüències socials”.

Respecte a l’absència de marc legal, la candidata socialista a l’alcaldia de Santa Coloma, Núria Parlon, ha manifestat que la iniciativa europea plantejada reforçaria el treball que s’està fent des del món local per tal de pal·liar els efectes que la crisi ha tingut en els sectors més febles. Parlon ha recordat que “a Santa Coloma hem invertit més d’1,5 milions d’euros en ajudes d’urgència social, el 65% de les quals han anat a parar a garantir l’habitatge, combatre la pobresa energètica i en aturar els desnonaments”. De fet, a Santa Coloma de Gramenet s’han paralitzat tots els desnonaments d’aquelles famílies que han utilitzat els seus serveis de mediació, gràcies a la tasca dels Serveis Socials Municipals, dels Jutjats de Santa Coloma i de la mobilització social.

Parlon s’ha felicitat per aquesta segona oportunitat de defensar problemes municipals a Europa: “no fa molt vam estar amb el Javi López a la Comissió Europea demanant l’estudi d’impacte ambiental per intentar aturar la MAT al seu pas per Santa Coloma. El fet que ara també defensi una Llei de Segona Oportunitat és una nova oportunitat per aquelles famílies que pitjor ho estan passant en les nostres ciutats”.