Parlament Europeu

Javi López intervé al Ple del Parlament Europeu sobre la compra de la vacuna per la Covid-19

  • Actualitzat:
  • Creat:

Javi López: Europa ens dóna poder de negociació per a la compra de les vacunes contra la Covid-19 enfront de les farmacèutiques, però això no pot anar en detriment de la transparència.

L'eurodiputat del PSC, Javi López ha intervingut durant la sessió plenària del Parlament Europeu en el debat sobre la compra i accés a les vacunes contra la COVID-19. En la seva intervenció, Javi López ha afirmat "en una setmana on hem rebut amb esperança l'anunci d'una vacuna contra la COVID-19 amb una efectivitat del 90%, és un bon moment per recordar quins criteris han de guiar aquest procés". Segons López "cal assegurar les garanties científiques i la seguretat per a la població, l'accessibilitat a la vacuna, prioritzant els grups de risc i l'assequibilitat en termes econòmics pels Estats Membres i la gratuïtat per a la ciutadania".

Javi López ha alertat a la Comissió Europea del secretisme en les negociacions amb les companyies farmacèutiques. Segons López, "Europa ens ha donat poder de negociació enfront de les farmacèutiques en els processos de compra, però això no pot anar en detriment de la transparència per protegir l'interès general i generar confiança a la ciutadania". Finalment, l'eurodiputat ha recalcat que l'obtenció de la vacuna serà possible gràcies a "la col·laboració pública-privada i la quantitat de fons públics que s'han destinat en la cerca de la vacuna".