Parlament Europeu

Javi López: La UE ha d’impulsar una cooperació per a la reconstrucció de la governança al Líban

  • Actualitzat:
  • Creat:

Durant la mateixa sessió plenària, Javi López ha alertat del fet que el sector marítim no compti amb una fulla de ruta per a la seva descarbonatització

En el sí del debat al ple del Parlament Europeu amb l’Alt Representant, Josep Borrell, sobre la situació al Líban, l’eurodiputat Javi López ha afirmat que “la terrible explosió en el port de Beirut ha agreujat la crisi econòmica i social d’un país que portava mesos immers en protestes i descontentament social”. López ha reclamat “una posició comú entre les institucions europees i els Estats membres per la necessària reconstrucció del Líban. Necessitem una posició coordinada i, per això, també cal que en el Líban s’investigui als responsables de l’explosió, n’assumeixin les conseqüències, es posi en marxa un nou govern i hi hagi les reformes per acabar amb un mètode de governança que s’ha mostrat inefectiu”.

Durant la mateixa sessió plenària, Javi López ha alertat del fet que el sector marítim no compti amb una fulla de ruta per a la seva descarbonització. López ha demanat “incloure aquest sector responsable del 2-3% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle globals en el Règim de comerç de drets d’emissió de la UE”. Per López “no podem comprometre els nostres objectius climàtics per culpa d’aquest sector”.