Oficina Parlament Europeu

La inacceptable i creixent desigualtat social està posant en perill les nostres democràcies i danyant la nostra economia

  • Javi López
  • Actualitzat:
  • Creat:

Javi López ha intervingut en el ple del Parlament Europeu d'Estrasburg al debat "Les conseqüències de l'augment de les desigualtats soci-econòmiques per als ciutadans europeus"

"Les desigualtats no solament ens interpel·len en termes ètics o socials, sinó que avui estan soscavant les nostres democràcies, posant en risc el nostre ordre liberal internacional així com la integració europea, i danyant el nostre potencial creixement econòmic".

"La UE necessita un full de ruta clar i ambiciosa contra les desigualtats que abordi de forma integral: Els canvis al mercat laboral i el món del treball, les ineficiències de l'Estat del benestar, el desafiament de la digitalització i l'automatització, la distribució desigual dels beneficis generats pel comerç internacional, la desigualtat de gènere, prestant especial atenció a la bretxa salarial i la coordinació de polítiques fiscals.

"El que hi havia fet únic a aquest continent, a Europa, era la seva economia social de mercat, és a dir, reconciliar progrés, democràcia i creixement. El Pilar Europeu de drets socials és la nostra eina per donar cos a l'ànima d'Europa."

El debat que s'ha plantejat avui sobre les desigualtats no és nou però però ha recuperat en els últims anys protagonisme acadèmic, polític i mediàtic. El recent informe publicat per Oxfam sobre l'evolució de la desigualtat i els seus efectes sobre la cohesió social i la igualtat d'oportunitats és un exemple, com l'és també el fet que recentment el World EconomicForum celebrat en Davos l'hagi tractat com a prioritat.

Javi López va presentar el desembre passat com a ponent principal l'informe

López sobre aquest tema "El Grup S&D té una llarga i sòlida trajectòria en la lluita contra les desigualtats. -"Combatre les desigualtats com una palanca per impulsar la creació d'ocupació i el creixement"-, que va aprovar amb èxit el Parlament el desembre passat, continua aquesta lluita.

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: