Oficina Parlament Europeu

Qualsevol relació amb Turquia estarà condicionada a la paralització de les violacions de drets humans

  • Javi López
  • Actualitzat:
  • Creat:

"Això no és una batalla entre Europa i Turquia, és una batalla de la ciutadania demòcrata europea per la democràcia"

L'eurodiputat socialista Javi López ha manifestat en el ple del Parlament Europeu que “Turquia ha de sentir alt i clar que qualsevol relació entre la UE i Turquia present o futura estarà condicionada a l'aixecament de l'estat d'emergència i a la paralització de les violacions sistemàtiques que estem veient en matèria de drets humans, Estat de dret, llibertat d'expressió i respecte a les minories”.

L'europarlamentari ha explicat que “són centenars de milers les persones (activistes, jutges, funcionaris, periodistes…) que han estat empresonades, acusades, que han vist violentada la seva llibertat durant els últims mesos”. Com a exemple, Javi López ha fet referència als quals “aquestes últimes setmanes han gosat criticar operacions militars amb un enorme potencial desestabilizador a Síria, en una zona que està ja en ebullició”.

No obstant això, el socialista ha volgut deixar molt clar que “això no és una batalla entre Europa i Turquia, Europa no és enemiga de Turquia. Això és una batalla dels ciutadans demòcrates europeus defensant la democràcia, recolzant als demòcrates turcs”, ha conclòs.

Paraules clau: