Parlament Europeu

El Parlament Europeu avala l'informe presentat per Javi López sobre la qualitat de l'aire

  • Actualizado:
  • Creado:

Una àmplia majoria de Parlament Europeu avala l'informe presentat per Javi López exigint millorar les condicions de la qualitat de l'aire a Europa

El Parlament Europeu aprova l'informe sobre la implementació de les directives de qualitat de l'aire. L'eurodiputat Javi López, ponent de l'informe, ha recalcat que "la pandèmia ha mostrat com la salut i el medi ambient han d'anar de la mà: sense un aire net no podrem aconseguir resiliència sanitària".

L'informe s'ha aprovat amb un total de 425 vots a favor i amb ell, el Parlament Europeu reclama que s'alineïn els estàndards de qualitat de l'aire de la UE amb els criteris de l'Organització Mundial de la Salut. Atès que els estàndards s'incompleixen de forma sistemàtica, el text demana que es reforci la xarxa de vigilància i s'estableixin mecanismes coercitius eficaços i uns plans de qualitat de l'aire més efectius.

Javi López afirma que "cal que repensem les nostres ciutats i fem una política urbana orientada a la salut dels nostres ciutadans: fomentant l'ús de l'automòbil elèctric i prioritzant el vianant i la bicicleta". La contaminació de l'aire provoca prop de 400 mil morts prematures a Europa cada any. "No podem deixar que les mesures que s'han mostrat efectives a l'hora de millorar la qualitat de l'aire siguin utilitzades per alguns governs locals, com el de Madrid, de manera oportunista perjudicant la salut de la ciutadania"