Parlament Europeu

Javi López: "Combatre la pobresa infantil ha de ser una prioritat en la recuperació europea"

  • Actualizado:
  • Creado:

Javi López: "Combatre la pobresa infantil ha de ser una prioritat en la recuperació europea".

Abans de la pandèmia de la Covid-19, la pobresa infantil ja era un problema greu a la Unió Europea. El 2018 hi havia 23 milions de nens a la UE en risc de pobresa o exclusió social. Aquesta situació ha empitjorat amb les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia. Han augmentat els problemes existents de desigualtat social, ja que moltes famílies estan bregant amb ingressos reduïts, ja sigui per la pèrdua de llocs de treball o les retallades salarials, i estan sota una pressió financera significativa.

El tancament d'escoles i els confinaments han creat una bretxa educativa més àmplia, agreujant les desigualtats i afectant les oportunitats de vida dels nens. Pel diputat al Parlament Europeu, Javi López, "és necessari que, en els plans de recuperació dels estats membres, s'abordi la pobresa infantil com una prioritat". Per això, ha demanat a la Comissió Europea que ampliï el conjunt d'indicadors socials per identificar les necessitats específiques d'un Estat membre en les recomanacions del Semestre europeu.

Al costat de legisladors, acadèmics i membres de la societat civil europeus, l'eurodiputat ha signat una crida conjunta per a la implementació urgent de la Garantia Infantil Europea que asseguri l'accés a l'educació i la cura infantil els nens i nenes europeus.
Per a López, "Europa ha de fer un esforç en la seva lluita contra la pobresa infantil. Necessitem la implementació d'una Garantia Infantil de la UE ".

Link a la crida: https://pes.cor.europa.eu/node/24838