Parlament Europeu

Javi López: El sector agrícola ha de ser un aliat en la lluita contra el canvi climàtic

  • Actualizado:
  • Creado:

Javi López: El sector agrícola ha de ser un aliat en la defensa de la biodiversitat i la protecció i cura del nostre territori.

Javi López ha participat en el 3r Fòrum Agroalimentari, organitzat per SER Ràdio Lleida, en un debat d’eurodiputats sobre el Pacte Verd Europeu. López ha afirmat “la Unió Europea ha d’alinear totes les polítiques amb el Pacte Verd Europeu i els objectius climàtics”. La política agrícola de la Unió Europea és clarament una de les palanques estratègiques de la resiliència futura i la transformació ecològica del continent. Sense la implicació directa dels agricultors i les agricultores de la Unió Europea en l'esforç d'arribar als objectius que s'ha fixat la Comissió Europea no podrem abordar les peticions d'un sistema de producció alimentària que sigui més sostenible, que sigui un fre al declivi de la biodiversitat i el canvi climàtic.

L’eurodiputat del PSC ha afirmat que “el sector agrícola ha de ser un aliat en la defensa de la biodiversitat i la protecció i cura del nostre territori. Els agricultors pateixen de primera mà les conseqüències del canvi climàtic”. Els objectius de reducció de gasos d’efecte hivernacle afectarà a tots els sectors. Javi López ha manifestat “calen recursos públics suficients per actuar com a palanca de canvi i com a mecanisme de compensació pels esforços de transformació de la nostra economia pel futur”. López ha remarcat “la pandèmia ha sigut una petita mostra del què pot venir en els propers anys amb el canvi climàtic, necessitem aprofitar els fons europeus per adaptar la nostra economia i protegir el nostre planeta”.