Parlament Europeu

Javi López: "Haití viu una situació humanitària desoladora"

  • Actualizado:
  • Creado:

Javi López: "Haití viu una situació humanitària desoladora"

L'eurodiputat socialista, Javi López, intervé en el Ple de Parlament Europeu en el debat sobre drets humans i democràcia a Haití.

En el seu torn de paraula, Javi López s'ha referit a la desoladora situació que pateix Haití: "El 60% de la població es troba sota el llindar de la pobresa, 4 milions d'haitians pateixen inseguretat alimentària i es viu una crisi econòmica perpètua, ara agreujada pels efectes de l'huracà Laura i la pandèmia".

A més, López, ha manifestat que a aquesta situació humanitària se li suma una greu crisi política "amb el president Moïse intentant perpetuar-se en el poder i la resposta de la ciutadania en forma de protestes".
 
Davant d'aquesta realitat l'eurodiputat ha fet una crida a garantir la seguretat dels ciutadans i el dret a la protesta. També ha apel·lat a respectar l'ordre constitucional de país i a la separació de poders, així com ha demandat que s'organitzin com més aviat millor unes eleccions lliures i justes.

Finalment, López ha afegit: "Hem de continuar utilitzant les nostres eines en matèria de cooperació a el desenvolupament perquè l'illa millori la seva devastadora situació humanitària".