Parlament Europeu

Javi López: per assolir els reptes del Procés de Barcelona hem de reforçar la UpM

  • Actualizado:
  • Creado:

Javi López intervé al Ple del Parlament Europeu sobre el 25è aniversari del Procés de Barcelona.

El diputat al Parlament Europeu, Javi López ha participat al Ple de l’eurocambra en el punt sobre el 25è aniversari del Procés de Barcelona. Durant la seva intervenció, Javi López ha afirmat “La Mediterrània ha estat un espai on s'han entrellaçat les nostres esperances i les nostres tragèdies. Fa 25 anys vam decidir col·locar l’agenda euromediterrània al cor de la UE intensificant la nostra cooperació cultural, humana i socioeconòmica”.

López ha recalcat, “25 anys després, els objectius inicials queden lluny, i cal afegir-hi nous reptes, com els conflictes a Líbia i Síria, l’augment de la desigualtat, la crisi migratòria dels refugiats o el canvi climàtic. En aquest sentit, l’eurodiputat ha recalcat que “la Mediterrània serà la segona zona del món més afectada pel canvi climàtic després de l’Àrtic”. 

Segons López, “per fer front a aquests reptes, cal abordar-los des de l’Agenda 2030 i reivindicant la Unió pel Mediterrani, la institució que va néixer fa 12 anys i que té la seu a Barcelona. Una ciutat que té vocació internacional i la voluntat de construir un espai de seguretat, prosperitat i pau a totes dues ribes”.

Ficheros adjuntos: