Parlament Europeu

Javi López: Amb el Pla de Recuperació europeu no rescatem cap país, sinó la pròpia Europa

  • Actualitzat:
  • Creat:

Javi López ha intervingut en el debat del Parlament Europeu sobre el fons Next Generation EU: "Amb el Pla de Recuperació europeu no rescatem cap país, sinó la pròpia Europa i els seus valors: la ambició col·lectiva i la solidaritat".

En el Ple del Parlament Europeu on es debatia la proposta de Pla de Recuperació per a Europa, acordada aquesta setmana pel Consell Europeu, Javi López ha afirmat que Europa ha decidit construir un futur en comú a través d’impostos i deute comú. Ha apostat pels europeus amb reformes cap a una economia més competitiva, digital i verda i una indústria més resistent i de qualitat. En definitiva, apostant per un creixement inclusiu i just que ens faci convergir”.

El diputat del PSC al Parlament Europeu ha manifestat hem après dels nostres errors del passat, aquesta vegada, no rescatem cap país, sinó la pròpia Europa i els seus valors: la ambició col·lectiva i la solidaritat.

López, però, ha criticat les retallades que ha patit la proposta de pressupost comunitari com a contraprestació al Fons. El diputat ha recalcat que el Parlament Europeu, “com a autoritat corresponsable del pressupost, hem d’exigir uns comptes comunitaris a l’altura dels reptes que tenim al davant i a l’alçada de les demandes dels nostres ciutadans”.