Parlament Europeu

Javi López: "L'escalada dels preus de l'electricitat està vivint tot Europa és inadmissible"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Javi López: "L'escalada desorbitada dels preus de l'electricitat que està vivint tot Europa és inadmissible"

Aquesta setmana, s'ha debatut al Ple de Parlament Europeu, a iniciativa de el Grup S&D, sobre l'increment del preu de l'electricitat, el paper de l'eficiència energètica i les energies renovables i la necessitat d'abordar la pobresa energètica.

L'eurodiputat Javi López ha qualificat d'inadmissible l'escalada desorbitada dels preus de l'electricitat que està vivint tot Europa. "L'energia i l'electricitat són béns bàsics i necessaris, imprescindibles per al benestar dels nostres ciutadans i per a la competitivitat de les nostres empreses", ha manifestat. A més, López ha afegit que aquesta pujada de preus posa en seriós risc la recuperació econòmica i el procés necessari de descarbonització de la nostra economia.

López ha reiterat la necessitat de reformar el mercat elèctric majorista per poder traslladar als consumidors preus d'altres energies, també les renovables, i la possibilitat de crear una plataforma centralitzada de compra de gas natural, "ens ha funcionat amb les vacunes, també ens podria funcionar amb l'energia" ha afirmat l'eurodiputat. A més, ha afegit que cal prendre mesures per evitar l'especulació financera en el mercat d'emissions.

"Els ciutadans no som mers consumidors d'energia i les institucions públiques haurien d'assegurar que les elèctriques no ens tractin com a tal", ha conclòs López.