Parlament Europeu

La Comissió Europea proposa mantenir congelat el Pacte d’Estabilitat durant l’any 2022

  • Actualitzat:
  • Creat:

Des d'Europa hem d'evitar els errors de la sortida de la crisi passada, marcada per l'austeritat, i apostar per alleujar la tensió dels comptes de les administracions públiques.

La Comissió Europea ha anunciat que mantindrà la clàusula d'escapament del Pacte d'Estabilitat i Creixement durant l'any 2022. Una clàusula, que va activar-se per primer cop el març del 2020, i que comporta que els Estats membres no hagin de complir amb les regles fiscals per reduir els seus nivells de dèficit per sota del 3% del PIB i el deute públic fins al 60% del PIB.

A falta de la previsible ratificació pels 27 Estats membres, el diputat del PSC al Parlament Europeu, Javi López, ha afirmat "és una bona notícia que permet als Estats seguir invertint i consolidar la recuperació després de la pandèmia. Des d'Europa hem d'evitar els errors de la sortida de la crisi passada, marcada per l'austeritat, i apostar per alleujar la tensió dels comptes de les administracions públiques".

Mantenir congelat el Pacte d'Estabilitat ha permès que les administracions públiques hagin pogut fer front al dèficit que han generat les mesures per pal·liar les conseqüències de la pandèmia. Per López, "davant la greu crisi sanitària, econòmica i social que estem vivint, les institucions hem de ser els garants de la inversió social que permeti una recuperació justa i que no deixi ningú enrere".